-

Judeţul Cluj, fruntaș la livrarea de purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa

Judeţul Cluj este probabil pe primul loc în ţară la livrarea de purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, într-un program guvernamental de sprijinire a creşterii celor două rase de porci autohtone.

După cum a declarat într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului, Paul Uifălean,"în Programul ”Porci din rase autohtone Bazna şi Mangaliţa” avem un număr de crescători care vor să ia prin program purceluşii gratuit, 330, iar numărul de furnizori, care furnizează purcei în program, adică cei care dau purceii la minim 10 kg, avem un număr de 40. Numărul de procesatori este de doi, avem doi procesatori mari. Până la 31 august am livrat 222 de purcei din cele două rase, 122 de Mangaliţa şi 100 de Bazna. Cred că suntem pe primul loc ca judeţ la livările de purcei. Estimez că până la sfârşitul anului vor mai fi circa 100 de capete", a spus Paul Uifălean.
El speră ca pesta porcină africană să nu afecteze judeţul Cluj şi implicit programul de creştere a celor două rase de porci autohtone.
"Din fericire, deocamdată la nivelul judeţului Cluj nu este afectat programul, dar din momentul în care Direcţia Sanitar Veterinară ne înştiinţează că sunt probleme, vom vedea ce măsuri se vor lua. Deocamdată programul merge în continuare şi merge bine", a mai spus reprezentantul Direcția Agricolă Județeană Cluj.

Sursa:agerpres.ro
Sursa foto:agrointel.ro