-

S-a deschis cea mai mare platformă de porumb din Transilvania

Agrofest Mureş și-a deschis porţile în satul Dumbrăvioara, comuna Ernei. Platforma reprezintă unul dintre cele mai ample evenimente din câmp, desfăşurate în inima Transilvaniei.

Platforma este  dedicată culturii de porumb, respectiv combaterii dăunătorilor

În ţara noastră, cultura de porumb este atacată frecvent pe toată perioada de vegetaţie de un complex de boli şi dăunători care au impact negativ asupra stării de sănătate a plantelor, dar și supusă la factori de stres ce reduc considerabil producţia şi calitatea.

Directorul de marketing al Chemark, Lucian Iuga:

Putem spune fără să exagerăm că este cea mai mare platformă de loturi demonstrative pe cultura de porumb din centrul Transilvaniei. Din câte știm noi nu se mai organizează în zonă o altă platformă de această dimensiune. Participă 7 companii producătoare de semințe, care își expun astăzi hibrizii, în loturile de aici, de la Agrofest și 6 companii de protecție a plantelor.

Invitaţii pot participa la prezentări de seminţe, tehnologii pentru protecţia plantelor şi de nutritie, puse la dispoziţie de către companiile participante. Tot azi, va fi prezentată, în exclusivitate, o tehnologie de nutriție a plantelor pentru platforma de 8 hectare.

Organizatorii Agrofest Mureş estimează participarea a circa 500 de fermieri din Mureș, Cluj, Bistrița și alte județe adiacente.

Sursa: rador

Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite