-

Ministerul Agriculturii anunță producții mai bune la grâu, orz și orzoaică

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunţat că producţia agricolă a acestui an este mai bună decât cea de anul trecut, chiar dacă precipitaţiile au fost insuficiente.

Petre Daea, a declarat, la un forum de specialitate, organizat de Ziarul Financiar, că integrarea României în Uniunea Europeană a reprezentat o perioadă fastă, inclusiv pentru agricultură, pentru că fermierii români şi-au însuşit tehnologiile şi au progresat, fapt care se reflectă în calitatea culturilor. „Anul trecut am avut o talie mai înaltă a grânelor, anul acesta am avut o talie mai scurtă, mai puţine paie, dar mai multe boabe, şi ca rezultat, anul acesta România a realizat cea mai mare producţie de grâu, peste 10,2 milioane tone de grâu. Trei culturi faţă de anul trecut au avut o producţie mai mare. Vorbim aici de grâu, de orz şi de orzoaică”, a declarat Ministrul Daea.

Ministrul agriculturii a mai amintit că la 16 octombrie va începe plata avansului aferent subvenţiilor de la UE, iar de la 1 decembrie, se va face plata periodică a acestor sume. 

Sursă: Rador

Foto: badische-zeitung.de