-

Dovleacul uriaș al anului a crescut în Mureș

265 kilograme are cel mai mare dovleac. Un mureșean este fermierul care se bucură de acest record. Circumferința dovleavului este de 337 cm, Kilyen Karoly fiind foarte mândru de reușita lui.

Dovleacul se pare că a avut nevoie de multă atenție din partea fermierului, de multă dragoste, chiar şi apă din belşug. “Dimineaţa două găleţi de 15 l şi seara iar două găleţi de 15 l. Fără îngrăşământ, numai apă”, a spus proprietarul dovleacului, citat de Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

"Sămânţa o avem din Kasterlee, Belgia. Se taie foarte uşor cu cuţitul de bucătărie, se poate felia ca şi castraveţii. Miezul are cam 20-25 de centimetri. Iar semințe o să fie peste 400”, a mai declarat fermierul.

Mi-a fost frică să nu se spargă, să nu fie ceva de boală, să nu crească aşa de mare, dar a reuşit”, a declarat şi soţia proprietarului.

Anul acesta, în grădina lor au crescut trei dovleci. Cel mai mic cântăreşte 50 de kilograme. Seminţele lor au început să ajungă şi în localităţi precum Brăila sau Bucureşti.

Articole înrudite