-

Se mențin interdicțiile privind târgurile de animale și vânzarea furajelor în contextul prevenirii PPA

Potrivit directorului DSV Covasna, inspectorii instituției vor verifica respectarea acestor dispoziții și vor aplica sancțiuni contravenționale în caz de neconformare.

Dr. Siko Barabasi Sandor a precizat că printre sursele de infecție cu virusul pestei porcine africane se numără și furajele, respectiv containerele și echipamentele, precum și mijloacele de transport cu care au fost manipulate și transportate, prin urmare se interzice și vânzarea furajelor.

„Luând în considerare faptul că pentru furajele vândute în piețe nu se va putea stabili cu certitudine zona de proveniență, acestea putând avea originea în zonele în care evoluează pesta porcină africană, dar nici traseul anterior al mijloacelor de transport cu care sunt transportate furajele respective în piețe, vânzarea de furaje în cadrul unor astfel de piețe este considerat un risc major de răspândire a virusului pestei porcine africane în zonele indemne de această boală. Astfel, interdicția comercializării furajelor în târguri și expoziții de orice fel, rămâne valabilă până la revocare”, a mai spus directorul DVS Covasna.

În urma acestor dispoziții, Primăria orașului Întorsura Buzăului va închide din nou târgul de animale, redeschis săptămâna trecută după aproape o lună în care nu a funcționat.

Sursă: Agerpres

Foto: romanialibera.ro