-

Au început plățile directe pe suprafață

La miezul nopţii a fost lansat programul plăţilor directe pe suprafaţă pentru fermieri. Aproximativ 100.000 de agricultori vor putea primi banii până joi.

Anunţul a foast făcut la Radio România Actualități, ministrul agriculturii, Petre Daea.În total, aproximativ 2 miliarde de euro sunt puse la dispoziţia agricultorilor care îndeplinesc condiţiile.

”Suntem pregătiţi pentru 450.000 de fermieri în prima etapă, pentru fermierii aceştia mici, care au sub 10 hectare.” A precizat Petre Daea .Avansul plăţilor se va face până la 1 decembrie, urmând ca din anul 2019 să se intre în normal cu plata anuală. Şi subvenţiile pentru sectorul zootehnic vor fi plătite de la începutul lunii viitoare, în funcţie de tipul de animale. 

”La zootehnie noi dăm banii acum pe suprafeţe directe, de la data 1 noiembrie începem să dăm şi la ovine şi caprine şi pentru a fi în regulă anul acesta, de la 1 decembrie începem să dăm plata întreagă pentru zootehnie la vacile cu lapte” , a mai spus ministrul agriculturii, Petre Daea. Acesta a mai anunţat şi că legea privind circulaţia juridică a terenurilor se va modifica. Astfel, statul va putea cumpăra teren agricol de la proprietari sau îl va putea da în arendă.

Sursa:românia-actualitati.ro
Sursa foto: românia-actualitati.ro