-

La Baia Mare s-a desfășurat cea de-a șasea conferință regională PNDR - Regiunea Nord-Vest

La eveniment a luat parte Carmen Boteanu, director general Adjunct al direcției generale Dezvoltare Rurală - AM-PNDR.

Alături de aceasta au fost directori ai centrelor regionale AFIR și APIA, coordonatori ai birourilor județene RNDR Satu Mare și Maramureș, președinți ale cooperativelor agricole.
În cadrul evenimentului, care a reunit peste 300 participanți, au fost dezbătute teme de interes major pentru viitoarea Politică Agricolă Comună, precum acțiunile de sprijinire a tinerilor fermieri, serviciile de consiliere și asociere prin PNDR 2014-2020, în contextul schimbării generațiilor în agricultură și întineririi populației mediului rural.
Cu acest prilej, reprezentanții AFIR au susținut prezentări privind stadiul măsurilor de investiții PNDR 2014-2020, iar oficialii APIA au detaliat stadiul măsurilor din PNDR 2014-2020 gestionate de către această instituție.
Oportunitățile și provocările asocierii fermierilor în cooperative și grupuri de producători a reprezentat un alt subiect de interes deosebit, care a fost expus celor interesați de către reprezentanții cooperativelor agricole participante la întâlnire, aceștia oferind informații utile despre importanța cooperativelor în dezvoltarea sectorului agricol.
”Importanța asocierii fermierilor în cadrul cooperativelor este evidențiată atât prin oportunitățile de finanțare prin PNDR 2014-2020 cât și prin creșterea competitivității exploatațiilor agricole membre în aceste structuri asociative, susținută prin facilități numeroase de procesare și comercializare a produselor agricole ale fermierilor care se asociază”, a afirmat Carmen Boteanu.
În cadrul celei de-a doua părți a conferinței au fost prezentate câteva proiecte de succes din zona Satu Mare și Maramureș și a fost realizată o descriere a Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, instrument de promovare a obiectivelor și rezultatelor PNDR.

Sursa: madr.ro
Sursa foto:actualitateacalarasi.ro