-

Petre Daea: Consumul de carne de oaie s-a dublat. Fruntași la plata subvențiilor șI la producții agricole

Miercuri, 31 octombrie 2018, s-a deschis Indagra la București, unul dintre evenimentele marcante din agricultură și industrie alimentară.

Președintele României, Klaus Iohannis, a absentat. Astfel, discursul de deschidere a fost ținut doar de ministrul agriculturii, Petre Daea.

Deși ciobanii din România se plâng că prețul cărnii de oaie și de miel este o batjocură cruntă, cu 70 de lei/bucata se vând oile reformă și 4 lei este kilogramul de miel în viu, că nu au unde să-și vândă oile și mieii, că e un dezastru în oierit, ministrul agriculturii susține că s-a dublat consumul de carne de oaie.

Și asta datorită Campaniei „Alege Oaia”, inițiată de Ministerul Agriculturii. Cu alte cuvinte, viitorul sună bine pentru oierii din România.

„La nivelul Ministerului Agriculturii, la nivelul țării, avem date care atestă faptul că acest consum s-a dublat. Iată că a fost nevoie de o inspirație a momentului și pusă în pagina aceasta de interes statal, în așa fel încât să folosim piața internă, pentru că, din ce în ce mai greu, ieși afară cu produsele”, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, la deschiderea Târgului Internațional Indagra.

Nu e singurul „lucru minunat" care se întâmplă în agricultură. Fermierii nu ar mai trebui să se plângă de plata subvențiilor, avansului din subvenții, că li se dau bani și apoi li se iau. România e pe primul loc la absorbția de fonduri europene, o spune tot Daea. Adică, le-am luat fața la francezi, nemți, belgieni, etc. Și la producțiile de floarea soarelui și porumb, tot primii suntem.

Și totuși, mai sunt unele chestiuni de rezolvat, recunoaște șeful de la Agricultură, dar sunt doar mici detalii pentru că, dealtfel, agricultura României înflorește printr-o suită de programe prin care se acordă ajutoare fermierilor.

Prin târg, ministrul agriculturii s-a plimbat alături de invitatul său, ministrul agriculturii din Finlanda, a vorbit engleză, stropită parcă cu franceză, a lăudat tractorul românesc Tagro și a discutat cu fermierii.
Deși la ora 11.30 avea programată în prima zi de târg o conferință cu presa, a anulat-o.

Sursa: agroinfo.ro
Sursa Foto: agroinfo.ro