-

APIA plăteşte de joi avansul în sectorul zootehnic pentru ovine şi caprine

Crescătorii de ovine şi caprine primesc, începând de joi, avansul de 70% pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, în valoare de 11,1815 euro/cap de animal.

După cum a a declarat, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Adrian Pintea:”APIA plăteşte începând de joi avansul în sectorul zootehnic pentru sprijinul cuplat pentru ovine şi caprine. Cuantumul stabilit este de 15,9737 euro/cap de animal, iar avansul de 70% reprezintă 11,1815 euro/cap de animal. Cuantumul este uşor mai mic decât anul trecut, în condiţiile în care s-a solicitat sprijin pentru un număr mult mai mare de animale pentru acest an, respectiv 3,512 milioane capete ovine şi caprine”, a explicat Pintea.
Plata pentru bovine va începe în data de 15 noiembrie 2018.
Plafonul aferent schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine este de 56,1 milioane de euro.
Cursul de schimb valutar la care se va calcula avansul este 4,6638 lei pentru un euro şi a fost stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: agrointel.ro