-

Seceta, o mare încercare pentru agricultorii din Dâmboviţa

Seceta din ultimele luni reprezintă cea mai mare încercare pentru agricultorii din sudul ţării, care cultivă cereale, în special pentru cei din zona Răcari.

Aceștia trag linie şi spun că nu au mai avut de foarte multă vreme parte de un an atât de greu. Seceta din primăvară a dus la o pregătire defectuoasă a terenului şi o răsărire întârziată, iar ploile care au urmat au făcut ca pământul să fie îmbibat de apă. După acest episod s-a instalat o perioadă de secetă, urmată din nou de ploi abundente şi iarăşi de secetă, rezultatul fiind sute de hectare de teren cultivat pe care nu a răsărit mai nimic.

După un an agricol dificil, fermierii îşi calculează pierderile. Pe lângă faptul că, în bună măsură, culturile sunt sub semnul întrebării, agricultorii au avut probleme şi cu utilajele care au fost afectate de praful ridicat din pământul uscat. Utilajele şi le pot repara, cu cheltuială desigur, dar pentru a-şi salva culturile nu pot face mare lucru; pot doar să spere că ploaia pe care o aşteaptă va aduce un minim de 20 de litri de apă pe metrul pătrat.

Sursă: Rador

Foto:  realitateadamboviteana.ro

Articole înrudite