-

Peste 63.000 de vizitatori și 750 de companii la Indagra – Indagra Food și Expo Drink 2018

Romexpo a organizat, în perioada 31 octombrie și 4 noiembrie 2018, cele mai importante târguri din domeniul agriculturii, alimentaţiei și băuturilor alcoolice și non-alcoolice.


750 de companii din 25 de țări și-au prezentat produsele şi serviciile, pe parcursul a cinci zile de expoziții și activități conexe, în cadrul evenimentelor INDAGRA, INDAGRA FOOD și EXPO DRINK. concepute si organizate de Romexpo împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României.  INDAGRA și INDAGRA FOOD s-au desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind evenimente reper pentru agenda românească a sectorului agricol.

Cu un spațiu de expunere de 34.000 mp și un grad de internaționalizare de 31%, în creștere față de ediția de anul trecut cu 11%, INDAGRA 2018 - Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – a reprezentat cadrul ideal pentru prezentarea proiectelor care aduc plus valoare agriculturii din România. Vizitatorii pasionați de agricultură au luat parte la conferințe și seminarii pe teme precum: dezvoltarea agriculturii din România prin prisma inovațiilor, promovarea produselor românești pe piața internă și externă, accesul producătorilor români la fondurile europene. Tot ce este nou pe piața agricolă s-a putut achiziționa la INDAGRA chiar și cu discount-uri cuprinse între 10 și 50 %.

La 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România, în cadrul INDAGRA 2018 a fost prezentat oficial primul tractor agricol românesc, un concept 100% autohton și în a cărui fabricare, inginerii IRUM au integrat piese românești în proporție de 80%.
Specialiștii în agricultură au avut posibilitatea, pe parcursul târgului, să acceseze ofertele la mașinile și utilajele care asigură o mai mare flexibilitate şi o creştere rapidă a productivităţii. De asemenea, aceste produse au beneficiat de reduceri semnificative.
INDAGRA 2018 a fost un dialog permanent între producătorii, importatorii și distribuitorii de mașini și echipamente agricole performante și potențialii clienți.

Târgul Internațional pentru industria alimentară – INDAGRA FOOD a reunit și la ediția din 2018 cele mai importante companii din domeniul alimentar și a adus în prim plan sute de produse și echipamente de ultimă generație. INDAGRA FOOD 2018 a fost spațiul de promovare pentru producători, distribuitori și importatori de echipamente și tehnologii din industria alimentară. La a IX-a ediție a INDAGRA FOOD au participat 182 de expozanți, dintre care 137 au fost din România, iar 45 din alte țări: Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Slovacia, Suedia și Turcia. Acestea au ocupat o suprafață expozițională de 11.100 mp. Vizitatorii au luat parte la activitățile conexe din cadrul INDAGRA FOOD 2018, seminarii și sesiuni informative cu privire la o alimentație sănătoasă.

EXPO DRINK 2018 a reprezentat un mediu profesionist pentru interacționarea cu specialiștii din sectorul băuturilor alcoolice și non-alcoolice. Evenimentul a avut ca scop principal expunerea de produse și echipamente care reflectă ultimele tendințe din domeniu. Companii din sectorul producției de băuturi alcoolice și non-alcoolice au fost prezente la EXPO DRINK 2018 cu o largă paletă de arome și cele mai noi tehnologii folosite în industrie. Vizitatorii au participat la activități care au abordat teme de actualitate din domeniul băuturilor alcoolice și non-alcoolice, conferințe, prezentări, dezbateri. La EXPO DRINK au fost prezente 21 de companii din 2 țări, pe o suprafață expozițională de 431 mp.

Următoarele ediții INDAGRA, INDAGRA FOOD și EXPO DRINK 2019 vor avea loc între 30 octombrie și 3 noiembrie 2019. 

Sursă: Comunicat Indagra