-

Subvenții de la stat pentru tinerii care vor să muncească în agricultură

Pentru dezvoltarea sectorului agricol e nevoie maximă de oameni dornici să lucreze în această ramură, astfel că autoritățile s-au hotărât să ofere stimulente și scutiri de la plata impozitelor, tinerilor care se angajează în acest domeniu.

România a fost, în 2018, lider european la porumb și floarea soarelui. Deși a fost un an greu pentru agricultură, s-a reușit cea mai mare producție de grâu, de 10,2 milioane tone, transmite Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Tocmai pentru a aduce schimbări și îmbunătățiri în acest domeniu, autoritățile au decis că e nevoie de un… suflu tânăr. Așa că oferă stimulente și scutiri de la plata impozitelor, tinerilor care se angajează în acest domeniu.

„Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară a fost adoptat și va fi trimis spre promulgare. Dacă angajează minim doi tineri, pentru domeniile acestea, timp de 12 luni, tânărul beneficiază de o sumă suplimentară de la stat.

Respectiv 1.000 de lei pentru cei cu studii superioare, 750 de lei pentru cei cu studii medii și 500 de lei pentru cei fără studii.

De asemenea, sunt scutiți de plata impozitului pe venitul aferent salariului, pe această perioadă”, a explicat Sorin Roșu Mareș, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.

Acesta a mai menționat că anul 2018 a fost un an productiv și din cauză că subvențiile s-au acordat la timp. Mai mult, investițiile în acest domeniu vor continua și în anul următor.

Articole înrudite