-

Singura pepinieră de plante goji din România, se află în Braşov

Singura pepinieră de plante goji certificată ecologic, din România, se află în Codlea, judeţul Braşov.

Iniţiatorul proiectului, Adrian Nicolae, de profesie economist este pasionat de agricultură şi a început afacerea în anul 2013.

Totul a pornit cu seminţe pe care le-a procurat de la diverşi agricultori, până când a găsit un material de calitate:

"Ca toate poveştile de succes, vin din responsabilizare. S-a născut fetiţa şi am vrut să investim în ceva sănătos, să investim în ceva ce ne-ar aduce plus valoare. De aici ideea de a înfiinţa întâi o pepinieră, pentru a selecţiona materialul săditor, după care o plantaţie unde să producem fructul şi, bineînţeles, toate lucrurile acestea au culminat cu dorinţa de a realiza o fabrică de prelucrare a fructelor", a spus fondatorul pepinierei de goji, Adrian Nicolae.

Suprafaţa culturii de goji de la Codlea se întinde pe 2 hectare, iar pentru întreţinerea plantelor se folosesc fertilizanţi aprobaţi în cultura eco. Acum, produsele se găsesc pe rafturile magazinelor din întreaga ţară.

Fructele goji fac parte din categoria alimentelor sănătoase şi mai sunt numite şi ''superalimente''. Aportul lor sănătos de vitamina C şi antioxidanţi a fost un alt motiv pentru care fermierul braşovean a vrut să investească într-o pepinieră cu fructe goji.

Fructele goji obţinute din recolta proprie de la Codlea se vând cu 25 lei/kg. Fermierul braşovean intenţionează să exporte fructe goji şi în afara graniţelor, în perioada următoare. De altfel, el a produs şi primul soi de goji românesc, pe care l-a denumit Kronstadt.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite