-

Producţia de miere se anunţă una redusă în acest an

Producţia de miere se anunţă una redusă în acest an, în special din cauza fluctuațiilor de temperatură, dar și a secetei.

O posibilă compensare a acestei situații vine de la Ministerul Agriculturii, care a acordat un sprijin financiar pentru apicultori. 

Stuparii din Sălaj spun că problemele sunt cauzate în primul rând de fluctuațiile mari de temperatură din primăvara acestui an, dar și de secetă și alţi factori care vor cauza o producție mai slabă de miere.

Apicultorii se tem că și piața de desfacere nu va fi una tocmai bună, vânzările scăzând deja semnificativ atât în magazine, cât și în pieţe, pe fondul numărului redus de cumpărători.

În plus, nu mai sunt organizate târguri și festivaluri cu specific apicol în care produsele erau promovate.

Despre o eventuală creștere a prețurilor, reprezentanții apicultorilor din Sălaj apreciază că nu poate fi pusă în aplicare, pentru că asta ar însemna şi mai puţini cumpărători, iar situația este și așa delicată, pe fondul stopării exporturilor.

Vestea bună vine însă de la Ministerul Agriculturii, oficialii instituției anunțând adoptarea proiectului privind Programul național apicol, care prevede un sprijin de aproximativ 150 de milioane de lei pentru acest sector de activitate.

Sursa: rador

Foto: pixabay

banner 600 g 1

Articole înrudite