-

Oros: „România are suficiente cereale pentru panificaţie”

România are suficiente cereale pentru panificaţie, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros, aflat într-o vizită în judeţul Alba, unde a participat între altele şi la inaugurarea unui nou sediu al unei primării de comună.

El a luat vorbit şi despre banii acordaţi de stat fermierilor afectaţi de seceta din acest an. În luna septembrie ar urma să fie virată prima tranşă de bani în procent de 85%, urmând ca diferenţa să fie plătită în cursul lunii octombrie.
Adrian Oros: „Sunt 850 de milioane de lei care începând din 10-15 septembrie vor intra în conturi, vor reprezenta cam minimum 85% din suma pe care o să le-o oferim. Suma calculată pentru fiecare hectar este de aproape 200 de euro.”
Ministrul agriculturii, Nechita Adrian Oros, a mai punctat în vizita efectuată la Mihalţ şi că sunt suficiente cereale pentru panificaţie în ţara noastră: „Producţia de cereale de anul acesta a fost diminuată undeva între 35 şi 40%. Grâul de panificaţie va fi suficient pentru că anul acesta s-au produs peste 5,5 milioane tone, iar consumul uman de grâu panificabil este în România de maximum 2,2 milioane tone, 2,5 milioane de tone vor fi disponibile şi pentru export. În România vor rămâne suficiente rezerve care să asigure consumul uman.”
Comuna Mihalţ pe care a vizitat-o astăzi ministrul agriculturii are 3.250 de locuitori. Principala ocupaţie este aici agricultura. Din cele 6.500 de hectare de teren, 3.700 reprezintă terenul arabil. În comună există şi un număr impresionant de tractoare, peste 400.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite