-

Cum faci cererea de ajutor de stat pentru culturile afectate de secetă

Cererea de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019 afectate de secetă - află tot ce trebuie să știi despre ea. Detalii:

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale aduce la cunoştinţa fermierilor că în data de 02.09.2020 s-a publicat în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 806, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au infiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.
Având în vedere că, potrivit art. 8 din Ordonanţă, cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, invităm fermierii la centrele locale/judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti în vederea depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat.
Fermierii pot transmite cererea şi documentele însoţitoare şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail.
Cererea de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019 afectate de secetă poate fi descărcată accesând următorul link: http://bit.ly/cerere-solicitare-ajutor-stat-seceta
Precizăm că schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, a fost aprobată de Comisia Europeană.