-

Cumpărați erbicide, semințe și alte soluții pentru protecția plantelor, doar de la distribuitorii autorizați

Campania agricolă de toamnă este în plină desfășurare, așa încât necesarul de îngrășăminte, erbicide, semințe și produse pentru protecția plantelor este foarte mare.

Mare atenție însă, nu cumpărați orice și de oriunde! Comercianții sunt foarte inventivi când e vorba să câștige și profitând de volumul mare al cererii, ei încearcă să ofere marfă de o calitate îndoielnică prezentând-o drept marfă de prima calitate.

De asemenea, și mai grav, alții vând marfă procurată de la producători neautorizați sau necunoscuți, dar ambalată și etichetată ca provenind de la firme consacrate.

Atât specialiștii organismelor din teritoriu ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ale Autorității Naționale Sanitare Veterinare pentru Siguranța Alimentelor, cât și polițiștii de la Direcția Arme, Droguri și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, supraveghează piața și fac eforturi să prevină vânzarea produselor despre care vorbim.

Dar primii care trebuie să se ferească să cadă într-o capcană sunt chiar fermierii.

E bine să cumpărați doar de la distribuitorii autorizați. Marii producători au proprii lor agenți în toate zonele țării iar aceștia vă pot garanta atât calitatea produselor, cât și prețuri avantajoase, fiind reprezentanți direcți ai producătorului sau distribuitorului.

În plus, vă pot oferi și consultanță, fiind, cu toții, specialiști în domeniile lor.

În cazul în care cumpărați cantități mai mici, apelați la magazinele de specialitate sau la marile magazine care au raioane pentru grădină. Și acolo veți găsi doar produse autorizate, în acord cu standardele legale.

Sub niciun motiv nu cumpărați din târguri sau de la persoane particulare, chiar dacă vă îmbie cu prețuri mai scăzute.

De cele mai multe ori, astfel de “chilipiruri” se dovedesc a fi, până la urmă, pagubă curată! Respectivele produse fie nu-și fac treaba, fie produc pagube însemnate.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay

Articole înrudite