-

Producția de usturoi riscă să fie compromisă

Producția de usturoi de anul acesta riscă să fie compromisă în mare parte, avertizează agricultorii din Teleorman. Ei se plâng de subvenția înjumătățită pe care au primit-o, dar și de întârzierea plăților de anul acesta.

Usturoiul extratimpuriu ar trebui recoltat în câteva zile, spun agricultorii teleormănenii, doar că plata subvenției la hectar se va face după data de 15 iunie, iar suma primită la sfârșitul anului trecut de fermieri pentru recolta de usturoi a fost înjumătățită față de anul anterior.

În lipsa banilor de la Guvern prin Programul "Usturoiul", producția ar putea fi compromisă, avertizează agricultorii.

Nouraș Constantin, agricultor în comuna Furculești, spune că investiția în recolta de usturoi este foarte mare așa că anul acesta și-a înjumătățit producția, comparativ cu anul trecut.

Agriculturii spun că muncă și efortul financiar necesare în producția de usturoi nu se reflectă în suma primită drept subvenție de la Ministerul Agriculturii, așa că oamenii îi cer ministrului agriculturii, Adrian Oros, să grăbească plata subvenției și să le ofere 3.000 de euro la hectar, nu 1.500 de euro, așa cum s-a întâmplat anul trecut, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite