-

Fermierii din Mehedinţi sunt nemulţumiţi de prevederile PNRR

Fermierii din Mehedinţi sunt nemulţumiţi de prevederile Planului de Redresare şi Rezilienţă, despre care spun că alocă prea puţini bani pentru agricultură.

Afectaţi grav de secetă, ei se plâng că infrastructura pentru irigaţii se degradează sistematic, în timp ce pierderile sunt foarte mari.
Din Mehedinţi, unul dintre judeţele în care fermierii au anual pierderi mari din cauza secetei, vin critici dure pentru reprezentanţii Ministerului Agriculturii. Marii cultivatori spun că este inadmisibil ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să nu prevadă niciun euro pentru reabilitarea sistemului de irigaţii. Fără apă nu se mai poate face agricultură, spun fermierii. Sistemul de irigaţie e la pământ; pe lângă culturile noastre care se usucă trece Dunărea, iar noi privim la cer aşteptând să plouă. Producţiile mari nu aduc profit doar pentru noi, aduc venituri pentru bugetul statului, asigură mâncarea pentru români şi nu în ultimul rând, oferă dezvoltare şi locuri de muncă, pentru că lucrăm cu angajaţi, îşi strigă agricultorii revolta. Reacţiile nemulţumiţilor, într-un jurnal de mai târziu.

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite