-

Septembrie, o lună încărcată pentru fermieri

În prima lună de toamnă se concentrează cea mai mare parte a activităților legate de strângerea și procesarea recoltelor.

Este, oarecum, un moment al bilanțului parțial al anului agricol, iar fermierii nu au timp nici măcar să se gândească la rezultate, atât de multe treburi sunt de făcut.

În primul rând este vremea culesului viilor și a fructelor din livezi. Apoi strugurii trebuie procesați, iar fructele sortate și depozitate ori prelucrate, după calitate, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Antena Satelor.

În grădină se recoltează cea mai mare parte a legumelor de toamnă, care și ele trebuie sortate și procesate sau depozitate.

În câmp se adună porumbul și floarea soarelui, activități care implică un volum mare de muncă. După eliberarea câmpului, pământul trebuie pregătit pentru semănăturile de toamnă.

În zootehnie, se aduc animalele de la pășunatul de peste vară și se instalează în fermele în care vor petrece sezonul rece. De asemenea, se pregătesc depozitele cu nutrețuri pentru iarnă.

Foarte multe dintre activitățile enumerate pot fi serios îngreunate, dacă nu chiar temporar oprite, de ploile care încep să apară în această primă lună de toamnă.

Foto: pixabay

Articole înrudite