-

Agricultura ecologică – soluţia pentru stoparea foametei globale

Daca in agricultura ecologica s-ar investi la fel de mult precum se investeste in cea conventionala, ar putea sa se obtina rezultate asemanatoare cu cele din agricultura conventionala.

Diferenta de randament in cazul cerealelor organice, cum este de exemplu faina, este mai mare acolo unde s-au concentrat investitiile in agricultura conventionala. Imaginati-va potentionalul pentru culturile organice daca agroecologia ar primi investitii similare pentru Cercetare si Dezvoltare pentru a identifica cele mai bune practici, pentru a dezvolta seminte ce se potrivesc agriculturii organice si asa mai departe.

Aceasta evidenta aditionala conform careia agroecologia poate ajuta hranirea intregii populatii a determinat Uniunea Oamenilor de Stiinta sa porneasca o petitie prin care cer investitii crescute ale publicului in cercetarea agroecologica in Statele Unite ale Americii, semnata deja de 300 de cercetatori.

Asigurarea hranei pentru intreaga planeta este, desigur, o mare preocupare, dar stim cu totii ca doar cresterea randamentelor nu va determina stoparea foametei globale intr-o lume care deja produce cu jumatate mai multa mancare decat este necesar pentru toata populatia, dar iroseste o treime din ea si trimite porumb comestibil la rafinarii pentru producerea de biocarburanti.

Sistemul alimentar curent este deficitar.

Diferenta sta in modul cum este produsa hrana. Solutia pentru a stopa foametea globala nu este sa producem hrana pentru oamenii care sufera de foamete (care oricum nu si-o pot permite), ci sa permitem oamenilor sa se hraneasca singuri.

Citeşte continuarea pe Pagina de Agricultura