-

Soi mexican, pasiune românească

Unul dintre darurile pe care europenii le-au primit din America de Sud este acea plantă minunată, pătlăgica roșie, care nu poate lipsi din gastronomia lumii moderne.

Într-adevăr, fructele roșii, sferice sau de forme neregulate sunt pline de vitamine și oferă delicii culinare deosebite. La ora actuală există pe piață un număr impresionant de varietăți și nu întotdeauna cultivarea industrială pe scară largă reușește să satisfacă pretențiile cunoscătorilor. Și totuși, ici, colo datorită întâmplării sau tenacității unor producători apar și genele unor soiuri cu calitățile roșiilor produse în grădina țărănească de altădată.

La Luduș, tânărul pensionar Teodor Popa își lucrează grădina cu plăcere fără să folosească îngrășăminte chimice sau biostimulatori moderni. Chiar și așa, obține rezultate care îl satisfac și chiar se mândrește cu producția de roșii a cărei regină a fost un exemplar de 1,600 kg. A folosit sămânță dintr-o roșie cumpărată de la piață și căutând pe Internet a văzut că roșia gigant este din soiul Tlacolula din Mexic.

Un alt soi pe care îl cultivă este Rozov Dar Gigant provenit din Bulgaria cu o bună productivitate. „Lucrez cu plăcere în grădină, mă relaxez în natură și mă bucur, împreună cu familia mea de legume sănătoase și curate”, spune Teodor Popa.

Mai mult pe punctul.ro
Sursa Foto: punctul.ro