-

Comisia parlamentară de anchetă începe audierile în cazul agricultorilor români din Germania

Comisia parlamentară de anchetă care investighează eventualele nereguli şi fraude legate de trimiterea la cules de sparanghel în Germania a muncitorilor români, în timpul stării de urgenţă, urmează să înceapă în scurt timp audierile în acest caz.

Vor fi supuse întrebărilor toate instituţiile implicate, prefecţi, miniştri, dar şi o parte din românii care au plecat ca sezonieri.
La începutul lunii aprilie, mii de români au putut fi transportaţi, în timpul nopţii, din localităţile lor de origine, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. Urmau să plece în Germania, la cules de sparanghel. Se întâmpla în plină stare de urgenţă, iar unele din oraşele din care proveneau muncitorii sezoneri se aflau chiar în carantină, cu strictă supraveghere militară. Săptămâna trecută, Parlamentul de la Bucureşti a aprobat constituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea unor posibile nereguli semnalate în spaţiul public, cu ocazia deplasării muncitorilor români în Germania. Liberalii s-au opus instituirii acestei comisii, considerând că miniştrii muncii şi de externe au dat deja lămuririle necesare când au fost audiaţi în comisiile de specialitate. Membrii comisiei de anchetă, constituită la iniţiativa PSD, PRO România şi ALDE, vor să discute online şi cu lucrătorii sezonieri români, pentru a afla mai multe şi despre firmele care au intermediat contractele.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite