-

Test clinic european, lansat pentru testarea a 4 tratamente experimentale contra COVID-19

Un test clinic european a fost lansat duminică în cel puţin şapte ţări europene printre care şi Belgia, pentru testarea a patru tratamente experimentale contra coronavirusului.

TESTUL va include în total 3.200 de pacienţi, a anunţat duminică ministerul francez al Sănătăţii.
Cele patru tratamente testate pe scară largă vor fi următoarele molecule:remdesivir, lopinavir în combinaţie cu ritonavir, acesta din urmă fiind asociat sau nu cu interferon beta şi cu hyroxychlorochina, potrivit unui comunicat al ISERM, organismul care supervizează cercetarea medicală în Franţa.
"Se prevede includerea a 3.200 de pacienţi europeni inclusiv din Belgia, Ţările de Jos, Luxemburg, Regatul Unit, Germania şi Spania şi poate alte ţări, dintre care cel puţin 800 din Franţa, spitalizaţi pentru infectare cu Covid-19 într-un serviciu medical sau direct la reanimare", precizează Institutul francez pentru cercetare medicală.
"Un test se face pe bolnavi trataţi în mediu spitalicesc sub strictă supraveghere, şi care au acces la aceste molecule pentru a le testa eficacitatea contra virusului şi asupra evoluţiei lor clinice", a precizat prof. Salomon, directorul general la Sănătate (DSC) în Franţa, într-o conferinţă de presă. "Este foarte important să se facă repede şi în aceste condiţii". "Botezat Discovery, el include în special hyroxychlorochina", a confirmat el.
Un alt test clinic sub egida OMS, de la apariţia noului coronavirus în China, prof Didier Raoult, directorul IHUMéditerranée Infection de la Marsilia, susţine folosirea clorochinei împotriva maladiei. Aceasta a produs anumite rezerve la mulţi alţi specialişti, care estimează că testele pe care le-a făcut pe 24 de pacienţi nu răspund tuturor criteriilor necesare. "Acest test a permis să se ajungă la rezultate interesante care sunt de altfel publicate în prezent în Internaţional Journal of Antimicrobial Agents "ś, potrivit prof. Salomon. Acest test va fi "śadaptativ" şi "foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate şi înlocuite cu alte molecule care vor apărea în urma cercetărilor", subliniază în comunicatul INSERM Florence Ader, specializata in boli infectioase, de la spitalul Crucii Roşii la CHU /Centru Spitalicesc Universitar/ de la Lyon, care va conduce proiectul. Un alt test clinic internaţional va fi lansat "sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), botezat 'Solidarity'", mai arată INSERM.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 b 2

Articole înrudite