-

COVID-19 în România - Autorităţile se aşteaptă la alte două săptămâni dificile

Noi cifre-record, astăzi, în raportările oficiale privind evoluţia pandemiei de COVID-19 în România, cele mai multe cazuri nou-confirmate, aproape o mie, duc bilanţul total la peste 39.000 de infectări.

S-a înregistrat şi unul dintre cele mai mari număr de decese - 36, aproape de cel mai ridicat nivel înregistrat la mijlocul lunii martie - 40. S-au înmulţit din nou şi cazurile grave; sunt aproape 300 de pacienţi în prezent la Terapie Intensivă. Autorităţile se aşteaptă la alte două săptămâni dificile, până se vor resimţi efectele aplicării măsurilor incluse în noua lege privind carantina şi izolarea, intrată în vigoare astăzi. Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat astăzi că printre priorităţi este şi asigurarea personalului medical în spitalele care există deficit.
Nelu Tătaru: „Chiar în aceste momente, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă facem şi am şi făcut zilele trecute evaluarea a tot ce înseamnă medic de Terapie Intensivă, rezident de Terapie Intensivă şi de boli infecţioase, în vederea faptului că în următoarea perioadă vom avea nevoie de detaşări. Noi mizăm pe acea detaşare voluntară, în care colegii noştri medici beneficiază şi de acel 50% spor, plus /.../ care sunt... diurna, şi sperăm ca acest lucru să se întâmple voluntar. Conform legii, putem face această detaşare şi în voluntari. Noi vom face în aşa fel încât acele unităţi medicale să beneficieze de personal de care are nevoie, pentru a putea trata pacientul infectat cu COVID.”

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite