-

Marea Britanie este prima ţară din lume care a aprobat un vaccin anticoronavirus pentru a fi utilizat pe scară largă

Autorităţile medicale britanice au aprobat vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, care are o eficienţă de 95%. Vaccinarea va începe în câteva zile cu personalul medical.

Autorităţile medicale complet independente de guvern au decis că vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este eficient şi sigur pentru a fi administrat oamenilor pe scară largă.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze ale vaccinului, suficiente pentru 20 de milioane de locuitori, întrucât vaccinul este administrat în două doze.

Vaccinul trebuie păstrat la temperaturi de minus 70, minus 80 de grade Celsius şi din această cauză va putea fi administrat doar în spitale, singurele care au infrastructura necesară.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a anunţat că vor ajunge în ţară 800.000 de doze în câteva zile şi vaccinarea va începe imediat cu cadrele medicale.

Matt Hancock: Aşteptăm milioane de alte doze ale vaccinului, pentru întreg Regatul Unit, până la sfârşitul acestui an. Nu aş vrea să dau o cifră acum, întrucât depinde de producător.

Vaccinul firmei americane Pfizer este produs şi în Europa, la o fabrică din Belgia. Marea Britanie are deja centre de testare în masă şi a mobilizat cadrele medicale din sistemul public de sănătate, farmaciştii şi medicii veterinari să ajute la campania de vaccinare împotriva coronavirus, care va avea loc în următoarele câteva luni.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite