-

COVID-19: Semne că sunteți afectat de varianta britanică

Scris de

Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia ... Variantele de covid-19 sunt îngrijorați pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Frica lor înconjoară mai ales răspândirea rapidă a mutației britanice pe pământul francez.

Dar care sunt simptomele acestei noi tulpini?

COVID-19: Semne că sunteți afectat de varianta britanică

Varianta de peste Canal este responsabilă de 1-2% din cazurile de COVID-19 diagnosticate în prezent în Europa, cu o prezență eterogenă pe teritoriu. 

Varianta britanică: „necunoscute fundamentale” de evidențiat

Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) s-a întrunit recent pentru a discuta despre mutațiile din covid-19.

La sfârșitul acestei întâlniri virtuale, OMS a cerut o extindere la nivel mondial a secvențierii genomice și a partajării datelor, precum și o mai bună colaborare științifică pentru a face față „necunoscutelor fundamentale” care persistă pe cele 3 variante ale SARS-COV -2 în prezent în circulație.

Prof. Stéphane Gayet, specialist în boli infecțioase la Spitalul Universitar din Strasbourg, a indicat că varianta britanică „arată mai mult ca o gripă”. El specifică: "observăm mai puțină dispnee (disconfort respirator) decât cu tulpina originală. Ceea ce apare este că această variantă este mai transmisibilă, mai contagioasă și că ar da mai multe forme simptomatice decât tulpina originală, oferind în același timp forme mai puțin grave". El a specificat, de asemenea, simptomele observate de obicei la persoanele infectate cu mutația britanică a Covid-19.

Articole înrudite