Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vaccinarea în Vama Nădlac II, doar 12 ore pe zi din lipsă de personal

Centrul de vaccinare deschid în punctul de trece a frontierei Nădlac II de pe autostradă funcţionează doar 12 ore pe zi din cauza lipsei de personal.

Vaccinarea în Vama Nădlac II, doar 12 ore pe zi din lipsă de personal

02 Iunie 2021, 19:23

Centrul de vaccinare de la frontiera cu Ungaria va funcţiona zilnic între orele 08:00 şi 20:00, însă autorităţile vor să îl păstreze deschis 24 de ore, dacă va fi găsit personal medical.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat că nu au fost găsiţi suficienţi medici care să dorească să facă naveta până la frontieră, la 40 de kilometri de municipiul Arad, pentru că nu li se decontează transportul.
Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a spus că în câteva zile va fi deschis un centru similar şi în vama Nădlac I.
Primii care s-au vaccinat la Nădlac II au fost români veniţi acasă din Germania şi Austria.
"śÎn Austria a greu să ai acces la vaccin, eu am aşteptat două luni şi încă nu am reuşit. A fost o ocazie excelentă să mă vaccinez la frontieră, am văzut centrul în timp ce stăteam să îmi plătesc taxa de drum"ť, a spus un bărbat.
Un alt român, venit din Germania, a declarat că a fost anunţat încă de cum a intrat în ţară că are posibilitatea să se vaccineze.
Centrul de vaccinare, în care se administrează doar ser Johnson&Johnson, este amplasat într-o parcare aflată la aproximativ 50 de metri de punctul de control de la graniţă, chiar lângă autostradă, şi oferă posibilitatea şoferilor să întoarcă direct acolo pe autostradă dacă au venit în ţară doar pentru a se imuniza.

RADOR
Foto: Pixabay

Etichete : vaccinare covid19
Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii
Interviuri si reportaje 04 Noiembrie 2025, 13:57

Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii

În timp ce marile economii europene alocă până la 20% din cifra de afaceri a companiilor agricole pentru cercetare și...

Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii
Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România
Interviuri si reportaje 29 Octombrie 2025, 15:13

Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România

Despre starea pieței cărnii de porc și despre viitorul zootehniei românești s-a vorbit recent în emisiunea „Viața la Țară”,...

Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România
Romvac, din nou pe podiumul internațional al cercetării științifice
Interviuri si reportaje 28 Octombrie 2025, 15:10

Romvac, din nou pe podiumul internațional al cercetării științifice

Toamna aduce, ca de obicei, roadele celor care au știut să muncească și să creadă în performanță. Printre puținele companii...

Romvac, din nou pe podiumul internațional al cercetării științifice
România, al șaselea producător de vin din Europa. Producția din 2025, estimată la patru milioane de hectolitri
Interviuri si reportaje 27 Octombrie 2025, 09:16

România, al șaselea producător de vin din Europa. Producția din 2025, estimată la patru milioane de hectolitri

Anul 2025 aduce vești importante pentru viticultura românească. Producția de vin este estimată la aproximativ patru milioane...

România, al șaselea producător de vin din Europa. Producția din 2025, estimată la patru milioane de hectolitri
Viața la țară și gustul autentic al produselor românești
Interviuri si reportaje 27 Octombrie 2025, 08:57

Viața la țară și gustul autentic al produselor românești

Viața la țară continuă în ritmul ei firesc, acolo unde oamenii aleg, de fiecare dată, produsele românești. Sunt roadele...

Viața la țară și gustul autentic al produselor românești
România cu bun gust! Un proiect național care readuce respectul pentru producătorii locali
Interviuri si reportaje 22 Octombrie 2025, 10:20

România cu bun gust! Un proiect național care readuce respectul pentru producătorii locali

„România cu bun gust” este una dintre cele mai ambițioase inițiative dedicate producătorilor locali români. Proiectul are ca...

România cu bun gust! Un proiect național care readuce respectul pentru producătorii locali
Românii, încurajați să consume local: Produsele tradiționale revin în prim-plan
Interviuri si reportaje 22 Octombrie 2025, 09:56

Românii, încurajați să consume local: Produsele tradiționale revin în prim-plan

La finalul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Agriculturii Ecologice, a fost lansat primul program național dedicat...

Românii, încurajați să consume local: Produsele tradiționale revin în prim-plan
Produsele românești, apreciate la Anuga 2025. România, în topul țărilor cu cel mai mare progres
Interviuri si reportaje 13 Octombrie 2025, 12:21

Produsele românești, apreciate la Anuga 2025. România, în topul țărilor cu cel mai mare progres

România a fost una dintre prezențele remarcate la târgul internațional Anuga 2025, desfășurat la Köln, în Germania, cel mai...

Produsele românești, apreciate la Anuga 2025. România, în topul țărilor cu cel mai mare progres