Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vaccinarea în Vama Nădlac II, doar 12 ore pe zi din lipsă de personal

Centrul de vaccinare deschid în punctul de trece a frontierei Nădlac II de pe autostradă funcţionează doar 12 ore pe zi din cauza lipsei de personal.

Vaccinarea în Vama Nădlac II, doar 12 ore pe zi din lipsă de personal

02 Iunie 2021, 19:23

Centrul de vaccinare de la frontiera cu Ungaria va funcţiona zilnic între orele 08:00 şi 20:00, însă autorităţile vor să îl păstreze deschis 24 de ore, dacă va fi găsit personal medical.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat că nu au fost găsiţi suficienţi medici care să dorească să facă naveta până la frontieră, la 40 de kilometri de municipiul Arad, pentru că nu li se decontează transportul.
Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a spus că în câteva zile va fi deschis un centru similar şi în vama Nădlac I.
Primii care s-au vaccinat la Nădlac II au fost români veniţi acasă din Germania şi Austria.
"śÎn Austria a greu să ai acces la vaccin, eu am aşteptat două luni şi încă nu am reuşit. A fost o ocazie excelentă să mă vaccinez la frontieră, am văzut centrul în timp ce stăteam să îmi plătesc taxa de drum"ť, a spus un bărbat.
Un alt român, venit din Germania, a declarat că a fost anunţat încă de cum a intrat în ţară că are posibilitatea să se vaccineze.
Centrul de vaccinare, în care se administrează doar ser Johnson&Johnson, este amplasat într-o parcare aflată la aproximativ 50 de metri de punctul de control de la graniţă, chiar lângă autostradă, şi oferă posibilitatea şoferilor să întoarcă direct acolo pe autostradă dacă au venit în ţară doar pentru a se imuniza.

RADOR
Foto: Pixabay

Etichete : vaccinare covid19
Semnal de alarmă privind degradarea fertilității solurilor din România
Interviuri si reportaje 08 Decembrie 2025, 16:15

Semnal de alarmă privind degradarea fertilității solurilor din România

Securitatea alimentară a viitorului este pusă sub semnul întrebării de degradarea accelerată a terenurilor arabile, o...

Semnal de alarmă privind degradarea fertilității solurilor din România
De la tradiție la brand - Cum produsele românești autentice cuceresc piețele europene
Interviuri si reportaje 15 Noiembrie 2025, 13:01

De la tradiție la brand - Cum produsele românești autentice cuceresc piețele europene

În satele noastre, rețetele se transmit din bunică în nepoată, iar gustul autentic este un patrimoniu viu. Totuși, marea...

De la tradiție la brand - Cum produsele românești autentice cuceresc piețele europene
Povestea tânărului fermier din Vrancea care a ales agricultura, nu orașul
Interviuri si reportaje 10 Noiembrie 2025, 17:27

Povestea tânărului fermier din Vrancea care a ales agricultura, nu orașul

Radu Martinescu este un tânăr fermier din județul Vrancea care spune că și-a găsit rostul în viață chiar în mijlocul...

Povestea tânărului fermier din Vrancea care a ales agricultura, nu orașul
Fermierii tineri, speranța pentru viitorul agriculturii românești
Interviuri si reportaje 10 Noiembrie 2025, 14:53

Fermierii tineri, speranța pentru viitorul agriculturii românești

La nivel european, agricultura se confruntă cu o problemă majoră: îmbătrânirea fermierilor, în special a celor din țările cu...

Fermierii tineri, speranța pentru viitorul agriculturii românești
Agricultura românească între tradiție și supraviețuire - Unde greșim și ce putem schimba
Interviuri si reportaje 06 Noiembrie 2025, 09:37

Agricultura românească între tradiție și supraviețuire - Unde greșim și ce putem schimba

România are pământ fertil și oameni harnici, dar un sistem care pare să fi uitat să cultive speranța. Dincolo de tractoare și...

Agricultura românească între tradiție și supraviețuire - Unde greșim și ce putem schimba
România, departe de Europa la investițiile în inovația agricolă
Interviuri si reportaje 04 Noiembrie 2025, 14:14

România, departe de Europa la investițiile în inovația agricolă

Cercetarea agricolă din România trăiește într-un paradox dureros: avem resurse naturale și tradiție științifică, dar lipsa...

România, departe de Europa la investițiile în inovația agricolă
Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii
Interviuri si reportaje 04 Noiembrie 2025, 13:57

Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii

În timp ce marile economii europene alocă până la 20% din cifra de afaceri a companiilor agricole pentru cercetare și...

Cercetarea agricolă românească, la limita supraviețuirii
Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România
Interviuri si reportaje 29 Octombrie 2025, 15:13

Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România

Despre starea pieței cărnii de porc și despre viitorul zootehniei românești s-a vorbit recent în emisiunea „Viața la Țară”,...

Dimitrie Muscă: Importăm 80% din carnea de porc. Este o catastrofă pentru România