-

Primul caz de COVID-19 la o căprioară, identificat în statul american Ohio

Guvernul Statelor Unite a anunţat, vineri, că a fost confirmat primul caz din lume de COVID-19 la o căprioară, fapt ce extinde lista animalelor despre care se cunoaşte că au contractat virusul.

Departamentul american pentru Agricultură (USDA) a raportat infecţii cu SARS-CoV-2 - virusul ce cauzează COVID-19 - la căprioare sălbatice cu coadă albă, din statul Ohio, potrivit unui comunicat. Nu au fost raportate simptome ale infectării, la căprioare, potrivit USDA.

„Nu cunoaştem modul în care a fost expusă căprioara la SARS-CoV-2”, afirmă purtătoarea de cuvânt a USDA, Lyndsay Cole, într-un email transmis agenţiei Reuters.

„Este posibil să fi fost expusă prin intermediul oamenilor, al mediului, al altor căprioare sau al altor specii de animale”. Anterior, USDA a raportat cazuri de COVID-19 în rândul mai multor specii de animale, precum câini, pisici, tigri, lei, leoparzi de zăpadă, vidre, gorile şi nurci. La nivel mondial, cele mai multe infectări la animale au fost identificate la specii care au avut contact apropiat cu persoane bolnave de COVID-19, potrivit USDA. 

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite