-

Care sunt oraşele unde rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori

14 oraşe din întreaga ţară au o rată de incidenţă de peste 6 cazuri la mia de locuitori - printre acestea Capitala, Clujul şi Timişoara.

Cursurile şcolare ar putea continua în format fizic şi după depăşirea acestui nivel şi ar urma să fie suspendate doar în funcţie de numărul de cazuri de Covid din fiecare unitate.

download

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a hotărât ieri acest lucru, însă o decizie finală este aşteptată până mâine (n.r. vineri 1 octombrie a.c.) - a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Am deplină disponibilitate de a semna alături de ministrul sănătăţii modificarea ordinului comun, pe baza unei hotărâri CNSU, care să aibă valoare de hotărâre de guvern, care să abiliteze ministrul educaţiei şi ministrul sănătăţii să modifice scenariul de funcţionare în aşa fel încât până vineri el să poată fi anunţat.

În ultima săptămână au fost confirmaţi cu COVID aproape 8.500 de elevi şi preşcolari şi circa 2.700 de angajaţi din învăţământ. Bilanţul anunţat, ieri, de autorităţi precizează că 20 de minori sunt la Terapie Intensivă şi 290 internaţi în spitale, anunta Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite