Povestea fermei de microplante din Moșnița Nouă, unde sănătatea este pe primul loc
În inima județului Timiș, la Moșnița Nouă, Robert Greschener a transformat o simplă preocupare pentru alimentația sănătoasă într-o afacere de succes.
Articol de Ramona Alexandrescu, 03 Februarie 2025, 11:51
Cea mai mare fermă de microplante din vestul țării este astăzi o sursă de hrană vie pentru sute de familii care au înțeles importanța nutriției echilibrate.
Totul a început dintr-o nevoie personală: Robert și fiul său și-au dorit să adopte un stil de viață mai sănătos și au început să cultive microplante acasă.
Dintr-un simplu experiment pe pervazul ferestrei, pasiunea s-a transformat rapid într-un business inovator. Invitatul Alexandrei Vuță, în cadrul emisiunii “Viața la țară”, acesta a spus că:
“Am realizat că trebuie să avem mai multă grijă de noi. Eram mai plinuți, căutam soluții pentru o alimentație mai bună și așa am ajuns să cultivăm microplante. Prima dată în geam, apoi în sere, iar acum într-un mediu controlat, unde le oferim condiții ideale pentru a-și păstra întreaga valoare nutrițională,” povestește antreprenorul.
Ferma sa produce mazăre, floarea-soarelui, ridiche purpurie, broccoli, varză roșie și multe alte microplante, fiecare având beneficii impresionante asupra sănătății. De exemplu, microplantele de mazăre conțin de până la 40 de ori mai mulți nutrienți decât planta matură.
“Oamenii încep să înțeleagă cât de importantă este hrana vie. Dacă vrem să ne schimbăm stilul de viață, trebuie să începem cu alimentația. Tot mai multe familii vin către noi, mai ales mămicile care caută alternative sănătoase pentru copii,” explică Robert.
Dacă la început ferma a livrat preponderent către restaurante și industria HoReCa, acum 90% dintre clienți sunt persoane fizice. De asemenea, Robert împărtășește cunoștințele sale cu alți antreprenori care doresc să înceapă un business similar, oferindu-le suport tehnic și consultanță.
“Nu ținem aceste informații doar pentru noi. Am dezvoltat sisteme eficiente și vrem să îi ajutăm și pe alții să pornească pe acest drum. Ne dorim o comunitate mai sănătoasă și mai conștientă de ceea ce mănâncă,” spune acesta.