-

Brutărie tradițională, deschisă de o tânără, la Abrud, cu bani europeni

S-au gândit ceva timp la o afacere, iar în urmă cu aproximativ un an și-au făcut curaj și și-au deschis propriul business. Dorina Jurca, o tânără din Abrud, împreună cu alți doi asociați tineri, au pus pe picioare o brutărie tradițională, singura cu pâine pe vatră din oraș.

Reușita vine în urma accesării unui program european de sprijinire, prin care au obținut fonduri nerambursabile de peste 800.000 de lei, cât a fost investiția.

Brutăria a început să funcționeze din luna februarie 2015, iar astăzi se bucură zilnic de zeci de clienți, dar au și distribuție la magazine din oraș și zonele apropiate.

Proiectul ”Punți comunitare” este cel care i-au ajutat pe acești tineri să deschidă o afacere prosperă. Este vorba despre un proiect ce își propune dezvoltarea de oportunități active de ocupare pentru 93 de persoane din grupurile vulnerabile din regiunile Centru și Nord Vest în cadrul unui Sistem de Structuri de Economie Socială (SES) funcțional, flexibi și sustenabil.

Astfel, a fost înființată și Asociația ”PRO TRADIȚIA” Abrud, prin care s-a deschis brutăria tradițională în orașul Abrud, cu 6 angajați, din care 3 (brutarii) din grupuri vulnerabile din comunitate.

Pentru cei care sunt în căutare de pâine sau cozonac așa cum doar la bunica acasă găseau pe vremuri, tradiționala brutărie vine în întâmpinarea lor cu 6 produse cu adevărat tradiționale: pâine albă, pâine neagră, cozonac cu nucă, rahat, stafide și cozonac cu mac.

Citeste articolul complet pe ziarulunirea.ro