-

Finanţări pentru abatoare mobile

Noi oportunităţi de finanţare în cadrul Submăsurii 4.2 "Sprijin pentru marketingul şi procesarea produselor agricole", cererile de finanţare urmând a fi depuse până pe 15 decembrie 2018. Concret, în Bistriţa-Năsăud ar putea funcţiona 15 abatoare mobile ce ar avea o capacitate 3 bovine pe zi sau 20 de porcine, ovine ori caprine, pentru acest tip de abatoare, la nivel naţional fiind disponibilă suma de 270 milioane de euro.

Beneficiarii eligibili sunt cooperativele şi grupurile de producători, microîntreprinderile şi IMM -urile, valoarea finanţării fiind cuprinsă între 55.000 de euro şi 100.000 de euro, maximul pentru solicitanţii constituiţi în grupuri sau asociaţii, aflam de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Principalul avantaj pe care îl poate oferi un astfel de punct mobil de sacrificare se referă la fiscalitate: micii producători de animale pot obţine certificate sanitar - veterinare, astfel că îşi pot comercializa producţia în orice punct de desfacere indiferent dacă decid să se asocieze pentru vânzarea în supermarketuri sau dacă vor să-şi monetizeze producţia în halele dedicate din pieţe.

Articole înrudite