-

Finanţare pentru investiţii în agricultură prin intermediul Guvernului Ungariei

Aproape 5.000 de fermieri din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna au primit finanţare europeană prin intermediul Guvernului Ungariei pentru investiţii în agricultură.

Fermierii au semnat cu Fundaţia Pro Economica din Târgu Mureş contracte în valoare de 61 de milioane de euro, angajându-se să contribuie cu 25% din valoarea investiţiei pe care doresc să o facă.

Faptul ca nu vorbesc limba maghiară nu a fost un impediment pentru obţinerea banilor.

Fundaţia Pro Economica este gestionarul programului prin care Guvernul Ungariei acordă sprijin financiar fermierilor şi firmelor cu profil agricol din Transilvania.

Iniţial, programul a fost conceput pentru ca maghiarii din Mureş, Harghita şi Covasna să rămână în România, dar ulterior a fost extins şi pentru alte judeţe din Transilvania, fără restricţii referitoare la etnia solicitanţilor de fonduri.

Ministerul Român de Externe a atras atenţia, cu câteva luni în urmă, că nu există niciun acord bilateral între România şi Ungaria şi nici nu a transmis în alt mod consimţământul privind programul prin care guvernul de la Budapesta investeşte zeci de milioane de euro în fermierii din Transilvania.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite