-

Tehnologia care scanează culturile, adusă de o româncă în Spania

O româncă a reuşit să implementeze o nouă tehnologie în agricultura in Spania, iar producătorii din toată ţara aşteaptă să o testeze.

Cu ajutorul unui dispozitiv care scanează culturile, agricultorii ştiu exact ce producţie vor avea, încă dinainte ca roadele să se coacă. Agricultorii catalani sunt cei mai mari producători şi exportatori de fructe din Spania, aşa că au fost primii care au testat noua tehnologie. La finalul acestei scanări, proprietarul va şti exact câte fructe are în livadă, care este dimensiunea lor şi va putea să îşi organizeze din timp contractele.
Ana Maria trăieşte de 10 ani în regiunea Catalonia. Mereu a lucrat în agricultură şi cunoaşte bine domeniul. Aşa că şi-a dorit să eficientizeze munca sezonierilor şi să ajute producătorii. Tehnologia care scanează livezile a fost adusă din Israel şi este o noutate chiar şi pentru spanioli. Precizia măsurătorilor este de peste 90 la sută.
În livada de piersici şi nectarine din Aitona lucrează în jur de 300 de sezonieri români. A fost prima dată când au văzut un scaner printre pomi şi, în loc să culeagă fructe, au lipit etichete de identificare. Ana Maria a reuşit să încheie contracte pentru scanări şi cu proprietari de livezi de citrice, mere, pere şi chiar cu viticultori care vor să-şi estimeze producţia de vin.

Articole înrudite