-

Polonia a câștigat Festivalul Internațional de Folclor Carpați 2017

Polonia este marea câștigătoare a celei de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Carpați. Ansamblul a fost cel mai bun în toate spectacolele oferite la Pitești, Mioveni, Câmpulung, Topoloveni și Curtea de Argeș. Punct final pentru cea de a XXXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Carpați. 300 de dansatori din 12 țări de pe întregul mapamond au oferit miilor de argeșeni din public o reprezentație absolut spectaculoasă. Grupurile din Armenia, Brazilia, China, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Mexic, Polonia, Republica Moldova, Turcia, Bulgaria, România - Ansamblul ”Dorul” au oferit un adevărat spectacol în Piața Milea.

Juriul internațional a decis că ansamblul din Polonia a fost cel mai bun în toate spectacolele oferite la Pitești, Mioveni, Câmpulung, Topoloveni și Curtea de Argeș. Pe locul doi s-au clasat dansatorii din Brazilia, iar pe locul trei cei din Turcia.

Ansamblul din Moldova a primit un premiul de excelență din partea Consiliului Județean Argeș.

Desfășurat sub egida Sărbătorilor Argeșului și Muscelului, Festivalul Internațional de Folclor Carpați a oferit un spectacol deosebit. Chiar dacă unii dintre spectatori s-au arătat dezamăgiți de faptul că Brazilia s-a clasat pe locul secund, în timp ce tinerii dansatori moldoveni nu au reușit să urce pe podium.

Ediția de anul acesta a marcat și împlinirea a 60 de ani de activitate pentru ansamblul Dorul.

Sursa: proarges.ro