-

Tinerii interpreți, în concurs la „Cântecele Dunării”

Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului - Concurs de muzica populara „Cântecele Dunarii” se va desfasura sâmbata la Potelu, iar duminica la Ianca, fiind înscrisi pâna acum concurenti cu vârste cuprinse între 15 si 25 de ani, din diferite judete.

Cântecele Dunarii vor rasuna la Ianca, localitatea situata în sudul judetului Olt aproape de Dunare. O sarbatoare a portului si cântecului popular autentic, o rampa de lansare a tinerilor solisti din toata tara.

Invitati sa sustina recitaluri sunt pe 9 iunie Nelu Bitîna & Ansamblul Doina Oltului, iar pe 10 iunie Constantin Enceanu & Ansamblul Doina Oltului.

Concurentii vor fi acompaniati de Orchestra “Doina Oltului”, iar premiile vor fi substantiale. Tinerii artisti vor urca pe scena numai îmbracati în costume populare autentice, conditia fiind sa interpreteze doua piese specifice zonei folclorice din care provin, dintre care una doina sau balada.

Concurentii care vor demonstra ca sunt apti sa reprezinte folclorul oltenesc cu cinste si sa duca mai departe aceasta zestre vor fi rasplatiti si cu premii în bani.(LAURA STOICAN)