-

Festivalul de folclor HERCULES, de 48 de ani în stațiunea de pe Valea Cernei

Folclorul internațional se va afla din nou în centrul atenției în stațiunea Băile Herculane în perioada 2-6 iulie 2018, când pe Valea Cernei va avea loc Festivalul internațional de folclor HERCULES, prestigioasa manifestare ajungând la cea de-a 48-a ediție!

Manifestarea va începe luni, 2 iulie, cu tradiționala paradă a formațiilor artistice participante, care va porni la ora 18.30 din Zona Blocuri și se va opri la Teatrul de Vară din Parcul Vicol, locul care găzduiește ansamblurile care de aproape o jumătate de veac își dau întâlnire își dau întâlnire pe Valea Cernei! După deschiderea oficială a festivalului, pe scena Teatrului de Vară vor urca ansamblurile care se vor prezenta publicului în prima dintre cele cinci seri ale manifestării, spectacolele fiind programate cu începere de la ora 19.00!

Și la această ediție a festivalului vor participa formații din zonele mai îndepărtate ale lumii, din Africa și America de Sud, nu va lipsi nici reprezentanta Asiei, iar continentul european va fi reprezentat din plin pe scena festivalului! Astfel, localnicii și turiștii care se află în această perioadă în Băile Herculane vor putea admira și aprecia folclorul din Africa de Sud, Mexic, Georgia, Spania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, iar țara noastră va fi prezentă cu ansambluri folclorice din județele Caraș-Severin, Mehedinți și Sibiu! Toate formațiile care vor evolua în fața publicului vor primi din partea organizatorilor câte o diplomă de participare și trofeul festivalului!

Ediția din acest an a Festivalului internațional de folclor HERCULES este organizată de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul județean Caraș-Severin pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria și Consiliul Local Băile Herculane și Mitropolia Banatului.

Articole înrudite