-

Festival concurs pentru tinerii și copiii care îndrăgesc dansurile și muzica populară

Festivalul care va avea loc in perioada 5-7 iulie 2018, are ca scop promovarea tinerilor din România care îndrăgesc folclorul și muzica populară. În cadrul concursului vor participa 11 ansambluri din diferite județe ale țării și 7 din Bistrița.

Evenimentul la care sunt așteptați circa 450 de participanți, este organizat de Alexandru Adrian Pașcu, președintele Asociației Internaționale Diaspora Folklor.

Grupurile înscrise vor pregăti un dans alături de un coregraf, reprezentând zona de proveniență din care fac parte iar tabloul coregrafic va fi alcătuit din diferite elemente de dans ce vor fi prezentate în maxim 20 de minute, aflăm de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

În urma concursului, cei mai buni dintre cei mai buni vor fi premiați cum se cuvine. Marele premiu constă în suma de 5.000 lei. Mai apoi, locului întâi îi sunt alocați 3.500 lei, locului doi 2.500 lei, iar locului trei 1.500 lei.

Vor fi acordate și un premiu de autenticitate, iar altul de popularitate. Mențiunile vin însoțite de 500 de lei, iar fericiții câștigători vor fi în număr de șase.

„Ne adresăm în special tinerilor și doritorilor de frumos. Pentru că e anul Centenarului, vrem să promovăm mai multe zone ale țării, să le unim la Bistrița, să creem ceva frumos pentru că sunt o sută de ani de la Marea Unire și așa cred că se cade.”, spune Adrian Pașcu.

Juriul concursului este unul calificat, printre aceștia regăsindu- se prof. univ. doctor Ardian Kiciku, de la Universitatea Română de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” din București maeștrii coregrafi Ionel Garoafă de la Ansamblul Profesionist „Maria Tănase”, Resiga Mircea și Tomoioagă Petre din Maramureș.

Programul evenimentelor se va desfășura începând de joi, 5 iulie cu Parada formațiilor participante în concurs apoi de la ora 19:00 spectacolele folclorice se vor derula pe scena din centrul Bistriței.

Articole înrudite