-

Argeș: La Muzeul din Golești vor avea loc evenimente dedicate valorilor naționale

La Muzeul Golești din județul Argeș sâmbătă, 18 august are loc „Reuniunea Fiilor și Cetățenilor Argeșului și Muscelului”, sub egida „Respect pentru Valorile Naționale”.

Tot atunci se încheie și ciclul de manifestări sub genericul „Sărbătorile Argeșului și Muscelului”, ediția a XII-a. La manifestare sunt invitați să participe, alături de Fiii și Cetățenii de Onoare ai Argeșului și Muscelului, academicieni, regizori și actori emblematici ai cinematografiei românești, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.
Evenimentul va avea două momente:de la ora 90:30 și de la ora 12:00
după cum urmează:

În Curtea Conacului Goleștilor:
Ora 9.30 - 10.00: Primirea invitaţilor în fața Conacului Golești
Ora 09.45 - 10.00: Program artistic susținut de Fanfară "Argeșul"
Ora 10.00 - 10.05: Intonarea Imnului Național
Ora 10.05 - 11.30: Lansarea proiectului “Chemarea de la Golești”
Ora 12.00 - 12.15: Acordarea trofeului “Personalitatea Anului Centenar”
În Parcul Goleștilor:
Ora 12.15: Reuniunea Fiilor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului
Vizitarea standurilor și a expozițiilor
Tot cu această ocazie, în incinta complexului muzeal în aer liber, va avea loc și expoziția „Argeșul, în Centenar” - expoziție care cuprinde obiecte reprezentative pentru Anul Centenarului - standuri ale primăriilor, organizate pe zone.
Expoziția va fi împărțită pe trei categorii: Personalități argeșene marcante ale istorie naționale (Golescu, Brătianu, Mihalache), Istoria militară (expoziție de brevete, medalii, presa vremii), Etnografie (costume și obiecte populare).
Organizatori: Muzeul Județean Argeș, Biblioteca Județeană Argeș, Muzeul Golești, Centrul Cultural Brătianu, Muzeul Mun. Curtea de Argeș, Muzeul Mun. Câmpulung, Casa de Cultură Toploveni)
• Expoziție „Lupta pentru România – contribuția familiei Golescu la realizarea idealului national românesc” – organizator Muzeul Golești
• O Expoziție de desene „România de la Argeș” – organizator Centrul Cultural Județean Argeș
• O Expoziție de costume populare – organizator Școala Populară de Arte și Meserii
Manifestările se vor încheia cu o serbare câmpenească.
Ca în fiecare an, și de această dată, pentru cei care doresc să participe la manifestările organizate la Muzeul Golești, Consiliul Județean Argeș pune la dispoziție microbuze pentru transportul publicului pe traseul Pitești – Muzeul Golești și retur, la interval de 30 minute.

Sursa: Constantin Pașol
Sursa foto: Constantin Pașol

Articole înrudite