-

Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie ediţia a XI-a

Divizia 4 Infanterie Gemina și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizează în perioada 23-24 octombrie 2018, la Cluj-Napoca, cea de-a XI-a ediție a Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie. Program:

Evenimentul, de reală anvergură, este unul dintre cele mai valoroase de acest gen din țară, din cadrul programului manifestărilor cultural-folclorice, iar laureații celor zece ediții au devenit nume mari ale cântecului popular românesc. Ediția din acest an va fi una aniversară, dedicată Centenarului Marii Uniri și va avea ca invitați în recital interpreți cu renume, alături de laureați ai edițiilor precedente.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Festivalul este deschis tuturor interpreților vocali ai folclorului muzical din întreaga țară, cu vârsta peste 16 ani. Concurenții vor aborda un repertoriu autentic și vor purta costume tradiționale, reprezentative pentru zona de proveniență. Conform regulamentului concursului, cei doritori se pot înscrie la Festival până în 9 octombrie a.c, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru preselecție, candidatul trebuie sa trimită o înregistrare video, în care să interpreteze fără acompaniament cele două cântece cu care va concura: o doină (sau un cântec doinit, o baladă) și cântecul ritmat, care va fi interpretat în concurs cu acompaniament orchestral, iar cel puțin un cântec trebuie să fie de cătănie.

De asemenea, trebuie să trimită patitura pentru cântecul cu acompaniament și textele dactilografiate ale cântecelor propuse pentru concurs, transmite Grigore Sâmboan, consultant artistic CJCPCT Cluj.

Candidații admiși în urma preselecției vor evolua pe scena Festivalului, marți, 23 octombrie 2018, de la ora 18:00, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, în fața unui juriu format din specialiști în domeniu. În ziua următoare, tot de la ora 18.00, va avea loc Gala Laureaților și Festivitatea de premiere, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Relații suplimentare se pot obține de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, tel. 0264597781, e- mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau pe site-ul instituției www.tradițiiclujene.ro.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

23 octombrie 2018:

-ora 18.00- Concursul- ,,FESTIVALUL NAȚIONAL AL CANTECULUI DE CĂTĂNIE”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Sala REDUTA, Strada Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca.

24 octombrie 2018:

- ora 18.00- Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj- Napoca, Piața Lucian Blaga, nr. 1- 3;

JURIUL va fi format din specialiști în domeniu, iar președintele juriului va fi o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

PREMIILE se vor acorda pe baza clasamentului stabilit de juriu:

Trofeul festivalului 2500 lei

Premiul I- 2000 lei
Premiul II- 1500 lei
Premiul III- 1000 lei
Premii speciale 500 lei

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă

Articole înrudite