-

Arome de struguri, vin şi voie bună la Sărbătoarea Vinului de la Pîncota

Toamna vine şi anul acesta cu roade bogate. Şi dacă anul a fost roditor, atunci trebuie să ne bucurăm şi să sărbătorim cum se cuvine darurile naturii!

Pe dealurile cu arome îmbătătoare de struguri din localităţile arădene Măderat și Pîncota este mare forfotă. Aici are loc ritualul culesului de vie, care se va încheia cu o sărbătoare pe cinste, despre care localnicii vor avea de povestit multă vreme de acum încolo.

Este vorba despre Sărbătoarea Vinului de la Pîncota, în podgoria Miniş – Măderat, ajunsă anul acesta la a zecea ediţie.

Sărbătoarea va avea loc în acest an pe data de 30 septembrie şi promite să fie, ca de fiecare dată, o petrecere reuşită cu efecte de lumini multicolore, cu preparate culinare la grătar, cu expoziție de struguri și vinuri vechi şi cu spectacol-maraton.

Atmosfera va fi întreţinută de pe scenă de Ansamblul Folcloric Podgoria Pîncota, Ansamblul Folcloric Şiriana, formaţia Mini Azur şi Azur Dance şi de interpreţii de folclor Mădălina Motorca, Petrică şi Dorin Neag, Gabriel Stoica şi Monica Blaga.

Invitatul special al serii va fi Tinu Veresezan şi formaţia sa.

Conform tradiției, nu va lipsi din program slujba de sfințire a recoltei de struguri săvârșită de Bisericile Ortodoxe din Măderat și Pâncota.