-

Festivalul Răchiei de la Băile Herculane a ajuns la 18 ediții

La Băile Herculane se vor întrece cei mai buni producători de răchie din Banat. Se spune că ţuica are tot atâtea reţete şi secrete de preparare în funcţie de fiecare producător în parte.

Această băutură tradițională este fala bănățeanului, care niciodată nu va dezvălui în totalitate secretul producerii și al păstrării răchiei.

Manifestarea va avea loc în Parcul Central din Băile Herculane, în 5 octombrie.

Festivalul se va deschide de la primele ore ale dimineții, iar până la jurizarea produselor va intra în festival Ansamblul Folcloric „SEMENICUL“, care va susține o suită de cântece și dansuri din Valea Timișului. Pentru că Ioan Benga vrea să dea festivalului o altă dimensiune începând cu această ediție.

Vor urca pe scenă soliștii vocali Denisa Țanigoi, Lorena Nica, Antonia Franț și Georgian Prundeanu, dar și soliștii instrumentiști: Adrian Șușară la trompetă, Mario Milos la acordeon, Deian Gherga acordeon, Oliver Țăranu saxofon și Flavius Zeica vioară cu goarnă.

După decernarea premiilor producătorilor câștigători, în jurul orei 13.00 va începe un program muzical susținut de Ansamblul Folcloric „SEMENICUL“, care va susține mai multe suite de dansuri, brâuri bărbătești din Banatul de munte care-i au în prim plan pe instrumentiștii Toma Tudor, Costel Pițigoi ‒ saxofon și Petrică Vița, dar și pe solistele vocale Mirabela Delia și Ramona Vița, coregrafia Simion Dragalina, conducerea muzicală Dorin Cucuruz și Petrică Vița, coordonator artistic Titian Puichiță și manager prof. Ioan Benga.

Sursa: expressdebanat.ro
Sursa Foto: ionmocioalca-worldpress.com

Citește și Sfatul medicului, pentru boli grave