-

Festivalul – concurs „Ileana Sărăroiu”, ediţia a VI a

Acordurile muzicii populare autentice, închinate celei care a fost "doamna romanţelor", Ileana Sărăroiu, vor învălui şi în acest an oraşul Târgovişte, în serile de toamnă târzie ale celei de-a doua jumătaţi a lunii noiembrie.

Atmosfera de sărbătoare va marca o nouă ediție a Festivalului concurs național ”Ileana Sărăroiu”. Evenimentul va avea loc în acest an în perioada 17 – 18 noiembrie, la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor) din Târgovişte.

Concursul, ce își propune ca în fiecare an, să descopere tinere talente iubitoare de folclor se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 17 noiembrie, urmând ca duminică, 18 noiembrie, să aibă loc concertul de gală al laureaţilor.

Juriul concursului va fi format din personalități ale muzicii populare și din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din ţară.

La final, cei mai buni tineri rapsozi populari vor fi încununaţi cu următoarele premii: Trofeul festivalului – 3.000 lei, Premiul I – 2.000 lei, Premiul al II-lea – 1.600 lei, Premiul al III-lea – 1.200 lei, Premiul special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – 1.000 lei, două menţiuni a câte 500 lei.

Născută pe 25 septembrie 1936, Ileana Sărăroiu a ramas în inimile şi în memoria românilor ca facând parte din galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu.

A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte.

După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara.

Articole înrudite