-

Festivalul PANĂ DE PĂUN – Bistrița, ediţia a -XII-a

Bistriţa şi Năsăudul sunt zone folclorice cunoscute pentru valoroasa zestre spirituală moştenită de la înaintaşi şi pentru numărul mare de interpreţi valoroşi ce reprezintă acest ţinut.

Pentru o bună păstrare a tradiţiilor, Bistriţa organizează de mai bine de un deceniu Festivalul de interpretare a cântecului popular "Pană de Păun", ce îşi propune descoperirea şi promovarea de noi talente ale folclorului autentic românesc.

Ediţia din acest an a festivalului se va desfăşura în perioada 17-18 Noiembrie. La eveniment sunt invitați tineri interpreți vocali ai cântecului popular românesc din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Participanţii vor prezenta în concurs două cântece. Un cântec fără acompaniament orchestral (doină, baladă, cântec doinit) şi un cântec cu acompaniament muzical, asigurat de Orchestra Profesionistă „DOR ROMÂNESC” a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Din fiecare judeţ pot participa maxim 2 concurenţi, judeţul gazdă rezervându-şi dreptul la mai mulţi concurenţi.

Cei interesaţi să participe vor trimite pe adresa: CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD, Str. G-ral Grigore Bălan, Nr. 11, Localitatea BISTRIŢA, Judeţ Bistriţa-Năsăud, prin poştă, sau prin Fax la nr. de telefon 0263-212023, precum şi prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fişa de înscriere avizată de instituţia pe care o reprezintă (unde este cazul), care va deconta transportul concurentului, şi partiturile pentru cântecul cu orchestra. Toţi concurenţii care vor intra în concurs, trecând de preselecţie, vor beneficia de cazare şi masă asigurate de către organizatori.


Concurenţii vor sosi la Bistriţa până cel târziu vineri, în data de 16 Noiembrie 2018, orele 10:00, când va avea loc preselecţia (dacă va fi cazul, în funcţie de numărul concurenţilor) şi repetiţiile cu orchestra.

PROGRAMUL CONCURSULUI

Concursul se desfăşoară după următorul program:

• 16 Noiembrie 2018 – CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ 
BISTRIŢA-NĂSĂUD, Str. G-ral Grigore Bălan, nr. 11
ora 10:00 - PRESELECŢIE şi repetiţii cu orchestra
ora 17:00 - Repetiţii cu Orchestra

• 17 Noiembrie 2018 – PALATUL CULTURII BISTRIŢA, str. Albert Berger, nr. 10
ora 10:00 – Repetiţii cu orchestra 
ora 18:00 – Spectacol concurs şi RECITALURI ale unor interpreţi consacraţi

• 18 Noiembrie 2018 – PALATUL CULTURII BISTRIŢA, str. Albert Berger, nr. 10
ora 18:00 – Gala laureaţilor şi RECITALURI ale unor interpreţi consacraţi

PREMII

Vor fi acordate următoarele premii:
- Marele Premiu 2.500 lei şi un Clop cu păun.
- Premiul I 2.000 lei
- Premiul II 1.500 lei
- Premiul III 1.000 lei
- Premii speciale şi menţiuni 500 lei

Concursul şi gala laureaţilor, precum şi recitalurile, vor fi preluate şi difuzate de posturi de radio şi televiziune locale şi naţionale.

Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, telefon 0263-212023 sau la telefon 0749 054 259 – drd. Smaranda Mureşan – Şef Serviciu Cultură Tradiţională CJC BN.