-

Festivalul „Zavaidoc” și-a desemnat câștigătorii

La ce-a de-a XIII-a ediție a Festivalului Zavaidoc, desfășurat la Pitești, premiul I a fost cucerit de Nicoleta Vasile Ciucioiu, în vârstă de 34 de ani, din comuna Aninoasa, judeţul Dâmboviţa. Pe al II-lea loc s-a clasat Bogdan Leca. Detalii pe larg:

Premiul al III-lea l-a meritat Filofteia Stanciu (25 de ani) din Curtea de Argeş, iar o menţiune a primit Ileana Machidon (33 de ani) din acelaşi municipiu, aflam de la Constantin Pașol, corespondent Radio Antena Satelor.

Şapte concurenţi s-au întrecut, în weekend, pe scena Festivalului naţional de muzică lăutărească veche „Zavaidoc” de la Piteşti, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local, prin Centrul Cultural.

Juriului a fost alcătuit din violonistul Adrian Grigoraş, dirijorul orchestrei de muzică populară a Radiodifuziunii Române (preşedinte), interpreta de muzică populară Georgeta Ghiorghiţa Chiţoran Orăşeanu, profesoară de canto popular, şefă de catedră la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Piteşti, şi Violeta Ianculescu, realizatoare de emisiuni la Radio România. Acompaniamentul a fost asigurat de taraful Marin Alexandru.

În afara concursului au oferit momente artistice Ansamblul folcloric de copii „Zavaidoc”, Grupul vocal „Zavaidoc” şi Mirela Mihalache.

De asemenea, iubitorii muzicii lăutăreşti s-au delectat şi cu un program susţinut de Alina şi Edy Mexicanu. Iar publicul festivalului a fost în delir atunci când a urcat pe scenă un as al muzicii lăutăreşti, maestrul Ionel Tudorache (spectatorii i-au cerut bis, aplaudând frenetic recitalul de excepţie).