-

Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea”

Peste 400 de artiști vor urca pe scena celei de-a XX-a ediții a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea”, care începe astăzi (27 noiembrie) la Sibiu.

În prag de Centenar al Marii Uniri, ei vor recrea harta cântecelor, dansurilor populare si obiceiurilor românesti din provinciile tarii dar si de dincolo de granitele ei actuale, unde traiesc români.

În cele trei zile de festival, pe scena vor urca ansamblurile: „Banatul”, „Doina Gorjului”, „Muresul”, „Veteranii Junii Sibiului”, „Ceata Junilor”, Scoala de Dans „Ioan Macrea” si Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”. Invitati speciali de peste hotare sunt Orchestra „Lautarii” din Chisinau si Ansamblul National „Kolo” al Republicii Serbia care vor întregi tabloul cultural al tinuturilor locuite de români, prin cântece si dansuri populare specifice Basarabiei si Banatului Sârbesc.

Spectacolele au loc la Sala Polivalenta Transilvania din Sibiu, începând cu ora 18,00, iar pentru toate cele trei seri biletele au fost deja vândute.

CARMEN VULCAN