-

Mariana Ionescu Căpitănescu, un nou album împreună cu "Lăutarii" și Nicolae Botgros

Vedetă incontestabilă a scenei folclorice românești, Mariana Ionescu Căpitănescu și-a dovedit de-a lungul anilor profesionalismul desăvârșit, cântecele ei fiind iubite și ascultate de o lume întreagă.

De la frageda vârstă de 16 ani a pășit în lumea cântecului popular, prima melodie înregistrată fiind "Neică ști când ți-eram dragă".

De altfel și primul ei album înregistrat prin anii '90, s-a bucurat de un succes remarcabil, cântece precum "Stele voi și lună lucitoare", "imă plină de dor", "Mă gătiși mamă de nuntă", "Pe sub poale de meri dulci", fiind îndrăgite și ascultate cu drag de iubitorii muzicii populare.

Mariana Ionescu Căpitănescu strălucește cu adevărat pe toate scenele mari unde este invitată să cânte, răsplata cea mai de preț fiind ropotele de aplauze ale ascultătorilor.

De curând, gorjenca de la Dănciulești, a scos un nou album intitulat "Anii se grăbesc să zboare", orchestra "Lăutarii" și maestrul Nicolae Botgros fiindu-i alături la înregistrări.

Albumul conține 16 melodii și deja câteva sunt șlagăre iubite și ascultate de fanii muzicii populare.

Mariana Ionescu Căpitănescu este un artist profesionist, membră de bază a Ansamblului "Maria Tănase" din Craiova.

In comuna ei natală, Dănciulești, se organizează de câțiva ani un festival de folclor ce-i poartă numele și are în plan, în viitorul apropiat, un nou album împreună cu sora ei,frumoasa Marcela Fota.

Sursa: Viorel Grosu