-

De Ziua iei, artistele Maria Dragomiroiu şi Ştefania Rareş au primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Artistele de muzică populară Maria Dragomiroiu şi Ştefania Rareş au primit miercuri titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în cadrul unei ceremonii organizate de către Municipalitate, în contextul Zilei Universale a iei.

De asemenea, lui Grigore Leşe, personaj emblematic al folclorului românesc şi artistului emerit Theodor Vasilescu, autor a sute de coregrafii şi spectacole artistice, culegător de folclor autentic românesc, le-au fost oferite diplome de excelenţă.

În cadrul evenimentului transmis pe Facebook, primarul general, Gabriela Firea, a precizat că este vorba despre "mari valori ale autenticului, ale sufletului popular românesc".

"Artiştii noştri sunt cei mai buni ambasadori în întreaga lume. Atunci când merg peste hotare, ei sunt aplaudaţi, sunt îndrăgiţi, sunt îmbrăţişaţi. Este o perioadă grea, o perioadă de restrişte pentru întreaga lume. Ei au fost acum foarte loviţi pentru că nu au mai putut să se întâlnească cu publicul, ceea ce pentru un artist este pur şi simplu de neconceput", a spus primarul general.

Maria Dragomiroiu a declarat că primirea distincţiei reprezintă 'cea mai frumoasă zi din viaţa sa' şi a urat Bucureştiului să ajungă 'marele Paris'.

"Am plecat de la ţară, aveam 15 ani şi Bucureştiul a devenit casa mea. Aici am învăţat, aici mi-am terminat şcolile, aici mi-am întemeiat o familie. Aici am văzut cum se dezvoltă Bucureştiul. Mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a îndrumat paşii să vin aici, în Bucureşti, unde am întâlnit oameni minunaţi, care mi-au întins o mână, oameni profesionişti care m-au ajutat să ajung ceea ce sunt", a spus Maria Dragomiroiu.

Sursa: AGERPRES