-

Aurel Budișteanu. „Șoricelul” Romicăi Puceanu a ales să cânte în exil

Aurel Budișteanu - o viață ca o horă cântată la acordeon cromatic. Romica Puceanu i-a zis Șoricel. Acordeonul era mai mare decât artistul care-l mânuia, făcându-l să cânte, să geamă, să joace. După ce a cunoscut gloria în România, pe scenă, la radio și la tv, a ales străinătatea, exilul. Și a urcat din nou, de la muzicantul de stradă la artistul care cântă pe scena spectacolului lumii și adună aplauze și flori.

Născut într-o familie care i-a dat pe marele violonist Ion Voicu și pe dirijorul Ionel Budisteanu, partener de scenă al lui Ion Lăceanu și al Romicăi Puceanu, instrumentist de excepție și, astăzi, profesor de acordeon la un centru de muzică din Bruxelles, Aurel Budișteanu e unul dintre românii care au ales străinătatea pentru a da strălucire instrumentului care i-a consacrat.

L-am întâlnit, într-o seară de februarie, pe scena centrului Musiek Publique din capitala Belgiei unde-și fermeca publicul multinațional cu un repertoriu românesc de zile mari. Un artist modest și generos, care nu refuză să cânte la gura de metrou și nici invitația la o nuntă în Franța ori în Elveția.

Aurel Budișteanu - o poveste de succes, așa am putea spune. Un om ai cărui pași pe ulița vieții sunt degetele de la mână atingând, cu talent, clapele magice ale acordeonului său.

Sursă fotografii: pagina de facebook a lui Aurel Budișteanu.

Ascultă emisiunea Pe ulița vieții cu Simona Lazăr și Aurel Budișteanu, aici.

 

 

 

Ascultă emisiunea Pe ulița vieții, live, în fiecare duminică de la 12,20 www.antenasatelor.ro/
ON AIR pe frecvențele
153 khz - PENTRU TOATA TARA
531 khz - Bacău, Brăila, Călărași, Ialomița, Vrancea 
603 khz - Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman 
630 khz - Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea 
1314 khz - Timiș, Constanța, Tulcea

Articole înrudite